Buderus Kombi Arıza Kodları ve Çözümleri 0282 263 22 96

yazar:

kategori:

Buderus Kombi Arıza Kodları ve Çözümleri 0282 263 22 96

Buderus Kombi Arıza Kodları ve Çözümleri 0282 263 22 96

Buderus Kombi Arıza Kodları ve Çözümleri 0282 263 22 96. Süleymanpaşa Buderus kombi servisi olarak hedefimiz %100 müşteri memnuniyetidir. Tekirdağ’ın bütün ilçelerine en kısa sürede servis hizmeti vermekteyiz.

-Cihazınızın arızalarında orjinal yedek parça kullanmaya özen gösterilir.

-Takılan yedek parçaların işçilik ve parça garantisi mevcuttur.

-1 yıl yedek parça garantimiz mevcuttur.

Firmamız 7/24 hizmet sunmakta birlikte en kısa sürede cihaz arızalarınıza müdahale eder.

Buderus Kombi Arıza Durumları

  1. Buderus kombi su damlatıyor,
  2. Buderus kombi ses yapıyor,
  3. Buderus kombi ateşleme yapmıyor,
  4. Buderus kombi basınç yükseliyor,
  5. Buderus kombi sıcak su gelmiyor
  6. ,Buderus kombi petekler ısınmıyor,
  7. Buderus kombi su eksiltiyor,
  8. Buderus kombi resetleme,
  9. Buderus kombi üç yollu vana,
  10. Buderus kombi NTC sensör,
  11. Buderus kombi doldurma musluğu,
  12. Buderus kombi baca seti,
  13. Buderus kombi fan motoru,
  14. Buderus kombi ana esanjör,
  15. Buderus kombi devridaim pompası,
  16. Buderus kombi gaz valfi,
  17. Buderus kombi üç bar musluğu,
  18. Buderus kombi genleşme tankı,
  19. Buderus kombi elektronik kart,
  20. Buderus kombi yedek parçaları,
  21. Buderus kombi arıza kodları

Buderus Kombi Bakımı :

Uzmanlar yılda en az 1 kere kombi bakımlarınızın yapılması gerektiği konusunda uyarıyor.Periyodik kombi bakımlarını yaptıranlar enerji tasarrufu elde ederek daha az fatura öderken, kombilerinin uzun ömürlü ve verimli olmasını da sağlıyor.Bakımı yapılmamış kombilerin beklenmedik kazalara davetiye çıkardığını hatırlatarak,kışın daha hesaplı ve güvenli şekilde ısınmak isteyenlerin bakım işlerini Tekirdağ Süleymanpaşa Buderus kombi servisi ekibimize teslim etmeleri konusunda uyarıyoruz.

-Kombi bakımlarında ilk önce sıcak su ve kalorifer yanma durumu kontrolleri yapılır.
-Ardından kombinin su sızdırmazlık durumu kontrolleri gerçekleştirilir.
-Kombinin içi açılır ve tozlanma durumu kontrolleri yapılır.Tozlanma varsa temizliği gerçekleştirilir.
-Ardından kombi içerisindeki elektrik ve elektronik bağlantı soketleri kontrol edilir.
-Kombi baca fanı kontrol edilir ve temizlenir.
-Kombilerin ve peteklerin suyu boşaltılır.
Genleşme tankı havası ölçülür,düşük ise hava basımı yapılır.
-Ateşleme haznesinin temizliği yapılır:
-Üç yollu vana sökülerek temizliği yapılır ve tekrar yerine takılır.
-Gaz ayar kontrolleri yapılır.
-Mevcut arızalar ve sonradan oluşabilecek arızalar uzman ekibimiz tarafından tespit edilir ve kullanıcıya bilgisi verilir.
-Kullanıcı onayı ile arızalı parçalar bakıma dahil olmaksızın değiştirilir ya da onarılır.
-Kombinin altındaki kalorifer filtresi sökülüp temizlendikten sonra yerine monte edilir.
-İşlemin başında cihazdan ve peteklerden boşaltılan su yerine eklenir.
-Cihaz sıcak su ve petek konumunda çalıştırılır.
-Her iki konumda da sorun olmadığı bilgisi verilerek kullanıcıya teslim edilir.

Buderus Kombi Arıza Kodları;

Buderus Logomax arıza kodları;

SH Arızası : EMS işletiminde kesinti.Bu durumla karşılaştığınız zaman hemen bir Buderus kombi servisi çağırmanız gerekmektedir.Kablolarda sorun olabilmektedir.Kullanıcı olarak müdahele edebileceğiniz bir arıza değildir.

CL Arızası : Sıcak su sensörü sorunu.Bu durumda kombi sıcak su vermeye bilir ya da yeterince ısıtmayabilir.Bu gibi durumlarda kombinin sıcak su sensöründe sorun olabilir,sensör kablolarında kopukluk olabilir,sensör kablolarında kısa devre olabilir.Bu arıza durumunda kullanıcı olarak yapabileceğiniz işlem ya da uygulama bulunmamaktadır. Sadece cihazınızı  her ihtimale karşı resetleyebilirsiniz. Resetleme işlemi için de cihazı birkaç kez kapatıp açmanız gerekmektedir. Bu uygulamayı 3 kez yapın. Uygulama neticesinde sonuç alamıyorsanız eğer başka bir müdahalede bulunmadan servis yardımı almalısınız.

CP Arızası : Boyler sensörü algılamıyor. Boyler sensöründe ya da bağlantı kablolarında sorun olduğunu anlayabileceğimiz arıza kodudur. Bu durumda sensör değişimi gerekebilir. Ya da kablolarda kopma veya kısa devre durumu söz konusu ise ona göre müdahale yapılır. Bu nedenle de mutlaka servis yardımı almalısınız.

9C Arızası : Kod anahtarı algılamıyor. Bu durumda kod anahtarının yerine tam takılmadığını ve yeniden takılması gerektiğini anlayabiliriz. Kod anahtar numarası kontrol edilmeli, ölçülmeli gerekli ise değişimi sağlanmalıdır. Fakat bu durum servis müdahalesi gerektirdiği için servisi aramalısınız.

3A Arızası : Prosestat işletme sırasında açılıyor.Bu durum  kombinin fanın devir hızının sağlanamadığını da göstermektedir. Bu durumda fan, prosestat ve atık gaz tahliyesi kontrol edilmelidir. Sorun neyden kaynaklı ise servis ekipleri tespit edip müdahaleyi gerçekleştirecektir. Anakartta da sorun olabileceğinden yerinde görülmesi ve müdahalenin yapılması gerekmektedir.
QP Arızası : Prosestat açılmıyor.Bu durumda prosestatın açılmadığını ve sessiz kaldığını anlayabiliriz. Prosestat kontrolü yapılmalıdır ki bunun için de yapmanız gereken servis talep etmek ve yardım almaktır. Bunun yanı sıra sorun anakart ile alakalı da olabilir.
3C Arızası : Prosestat kapatmıyor. Bu durumda prosestat ya da atık gaz tahliyesi uzman ekipler tarafından kontrol edilmelidir. Parça değişimi gerektirecek bir arıza kodu olabileceği için müdahaleyi uzman servis ekiplerine bırakmalısınız. Prosestat kapanmıyor ise sorun fan veya anakart ile alakalı da olabilmektedir. Uzman yardımı alırsanız sorun yerinde tespit edilir ve yapılan müdahale ile sorun çözümlenir.
2E Arızası : Tesisat basıncı düşük.Kombide olması gereken suyun az olup yeterli suyun olmadığını anlatan arıza kodudur.Cihazın sol alt kısmında uzun çubuk şeklinde mevcut olan mavi veya siyah doldurma musluğunu sola doğru çevirmeniz gerekir. Sola çevirmeniz sonrasında cihazdan su sesini duymanız şarttır, su sesi gelmemesi parçanın boşa dönüyor olması ve işlemin yapılamıyor olması demektir. Su sesi duyduğunuzda ise mutlaka bar göstergesini takip edin. Su sesi sonrasında bar göstergesinde ilerlemeler olur. Gösterge 1,5 değerine geldiği zaman doldurma musluğunu sağa çevirerek kapatın. Sorun çözümlenmiş olacaktır.Doldurma musluğunu sola çevirmenize rağmen su sesi gelmiyorsa,doldurma musluğunu sola çevirirken zorlandıysanız ve musluk kırıldıysa,doldurma musluğunu sola çevirdiniz su sesi geliyor fakat bar göstergesi sabit kalıp ilerlemiyorsa,işlemi yaptığınız halde hata kodu ekrandan silinmiyor ise hemen servis ile görüşüp bir ekip çağırmanız gerekmektedir.

8Y Arızası : 8-9 köprüsü algılanmıyor.Soketin yerine oturmaması, köprünün eksik olması ya da yerden ısıtma sıcaklık sınırlayıcısının devreye girmiş olması bu sorunun yaşanmasına sebep olabilmektedir. Böyle bir durumda yapılması gereken şey servis talep etmek ve cihazı kesinlikle müdahalede bulunmamaktır.

2P Arızası : Isıtma devresinde ani ya da hızlı sıcaklık yükselmesi. Bu durumun yaşanma sebeplerinden biri pompa sorunu diğeri by pass hattında sorun olmasıdır. Bunun yanı sıra ana eşanjördeki kireçlenme veya tıkanma, tesisattaki tıkanıklık, kalorifer filtresinin tıkanması, üç yollu vananın arızalı olması gibi durumlar da söz konusu olabilir. Cihazda su olduğundan emin olun. Basınç düşük durumda ise su basma işlemi uygulayın. Cihaz petek konumunda iken bu sorun yaşandı ise petek vanalarının açık olduğundan emin olun. Resetleme işlemi uygulayın. Sonuç değişmiyorsa Buderus Servisi’nden yardım almalısınız.
4Y Arızası : Gidiş suyu sıcaklık sensör sorunu.Bu durumda sıcaklık sensörü kontrolü sağlanmalıdır. Bir de bağlantı kablolarında eğer kısa devre ya da kopma var ise de bu sorun meydana gelebilmektedir. Ayrıca sensör borularında nemlenme durumu da söz konusu olabilir. Yardım için mutlaka servisi aramalısınız.
4C Arızası : Emniyet termostatı sorunu.Aşırı ısınma sebebi ile emniyet termostatının devreye girdiğini belirten arıza kodudur. Sistemde hava olabilir, cihazın basıncı düşük olabilir, petek konumu açık ise petek vanaları kapalı olabilir. Bu kontrolleri servis öncesi yapmalı, cihazı birkaç kez resetlemelisiniz. Sorunda düzelme durumu olmaz ise mutlaka servisi aramalısınız.
6A Arızası : Alev algılanmıyor. Cihazda gaz girişinin olmadığını belirten arıza kodudur.
  • Dairesinde gaz olduğundan emin olmak adına doğalgaz ile çalışan ocak gibi ürünler var ise çalıştırmayı denemelidir.
  • Ocağın da yanmıyor olması demek dairede doğalgazın olmadığı anlamına gelir.
  • Ocak yanmıyorsa önce dışarıda yer alan gaz vanası kontrol edilmelidir. Vana kapalı ise açılmalı mühür var ise fatura ödenmediği için kesildiğinden faturayı ödeyip mührü açtırmak için doğalgaz firması ile görüşmeli, gaz vanasına açık olmasına nazaran ocağın da çalışmadığı durumlarda doğalgaz çalışması sebebi ile gaz kesintisi olabileceğinden doğalgaz firması aranılmalı bilgi ve yardımlar alınmalıdır.
  • Ocak yanıyor ise kombi yanında bulunan gaz vanasının açık olduğundan emin olunmalıdır. Gaz vanası boru ile aynı hizada değilse kapalı demektir. Boru ile aynı hizaya getirmeniz gerekir.
  • Ocak yanıyor, kombi yanındaki gaz vanası da açık durumda ise Buderus kombi resetlenmelidir. Buderus kombilerin genel modellerinde resetleme düğmesi bulunmaz. Resetleme işlemini kombiyi kapatıp yeniden açarak yapabilirsiniz. Reset düğmesi varsa da birkaç saniye basılı tutmalısınız. İşlemi sorun düzelmediği sürece birkaç kez daha tekrarlayabilirsiniz.
Yapılması gerekenleri uyguladınız fakat sonuç değişmiyorsa muhtemel arızalı parçaları şu şekilde sıralayabiliriz:
Elektronik kart,Gaz valfi, İyonizasyon ve ateşleme elektrodu.Yine de sorunun uzman ekip tarafından yerinde görülmesi ve tespit yapılarak çözüm sağlanması gerekmektedir. Bu sorunda sıraladığımız parçalardan birinde veya birkaçında sorun olabilmektedir. Net teşhis ve çözüm için mutlaka Buderus Servisi yardımı alın.

EC Arızası : Dahili sorun. Elektrik soket kontaklarında, ateşleme kablolarının bağlantılarında sorun var ise bu durum meydana gelmektedir. Bu durum karşısında kullanıcı olarak yapabileceğiniz tek şey biran önce servis talebinde bulunmaktadır. Cihazın kart sorunu olduğu için kart tamiri ya da değişimi gerekebilmektedir. Mutlaka servis yardımı almalısınız.

EL Hatası : Referans gerilimi hatalı(Dahili düşük voltaj).Konuta ya da kombiye gelen voltajın düşük olduğunu belirtir. Cihaz bu durumda kendini otomatik resetleyeceğinden resetleme işlemi uygulamanıza gerek yoktur. Bir süre kadar bekleyin. Voltajlar düzeldiğinde sorunun düzelme olasılığı vardır. Uzun süre bekleme sonrasında sorunda düzelme olmaz ise elektronik kart hasar görmüş olabilir. Bu durumda elektronik kart tamiri veya değişimi gerekeceğinden uzman yardımı almalısınız. Yalnız sorun tekrar edebileceğinden mutlaka kombi regülatörü kullanmalısınız.

6C Arızası : Gaz kesildiği halde alev devam ediyor. Bu hata kodunun bir diğer açıklamasıdır. Bu durumda gaz valfinde veya kablolarında sorun olabilir, elektrot seti de bu anlamda kontrol edilmeli sorun ne ise uzman servis ekibi tarafından tespit edilip müdahalesi yapılmalıdır. Bu nedenle de bu arızayı yaşayan kullanıcı biran önce çözüm için servis çağırmalıdır.

EP Arızası : Reset düğmesine uzun süre basılmış. Cihazda bulunan reset butonuna 30 saniyeden fazla basıldığı zaman ekranda beliren arıza kodudur. Bu durumda reset butonuna yeniden basmalısınız. Sorun devam ederse cihazı şalterinden kapatıp yeniden açmalısınız. Problem çözümlenecektir.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TIKLA ARA