Demirdöküm İsofast Kombi Arıza Kodları ve Çözüm 0282 263 22 96

Demirdöküm İsofast Kombi Arıza Kodları ve Çözüm 0282 263 22 96

Demirdöküm İsofast Kombi Arıza Kodları ve Çözüm 0282 263 22 96

F01/F04 Arıza Kodu :

Demirdöküm İsofast Kombi Arıza Kodları ve Çözüm 0282 263 22 96. İsofast kombinin ateşleme başarısızlığı yaptığını belirten hata kodudur. Cihazın ateşlemeyi yapmaması sebebiyle kombiden verim alınamaz. İyonizasyonda sorun var diyebiliriz. Sorunun çözümlenmesi için isofast kombi servisini aramalısınız.

F02 Arıza Kodu :

İsofast kombi ekranında bu arıza kodu görünürse, bu hava akışının sağlanmadığı anlamına gelir. Bunun nedeni hava prosestatının arızalı olmasıdır. Demirdöküm kombi servisini aramalısınız.

F03 Arıza Kodu :

Kombi ekranında bu uyarı kodu belirdiyse, cihaz 2 saat 40 dakika içinde sorunu yaşattırıyor ise prosestatta sorun var demektir. Sorunun çözümü için demirdöküm kombi servisini aramalısınız.

F05 Arıza Kodu :

Kombide sıkça karşılaşılan F05 arıza kodunun açıklaması aşırı ısınmadır. Kısacası cihazın aşırı ısınma termostatı olan limit termostatın hasar görmesi sebebiyle cihaz arızaya geçiyor diyebiliriz. Bu konuda yardımları demirdöküm isofast servisinden alabilirsiniz.

F06 Arıza Kodu :

Kalorifer devresi sensöründe sorun olduğunu bildiren arıza kodudur. Bu durumda peteklerin ısınmasını sağlayan sensör arızalı diyebiliriz. Sensör değişimi gerektiği için demirdöküm servisini aramalısınız.

F07 Arıza Kodu :

Kombinin sıcak su devresi için çalışan sensöründe sorun olduğunu bildiren hata kodudur. Bu durumda sensör arızalı olduğu için kombiden sıcak su alamazsınız. Sorunun çözümlenmesi için demirdöküm isofast servisine ulaşmalısınız.

F08 Arıza Kodu :

İsofast kombi ekranında bu arıza kodu belirdiyse, kalorifer sensörleri arızalı demektir. Yalnız önemli olan hangi sensörün arıza yaptığını bulabilmektir. Kombi bu hata kodunu veriyorsa, birden çok sensörde sorun olabilir. Bu durumda, hem arıza tespiti hem de müdahalesi için, demirdöküm kombi servisini aramalı yardım almalısınız.

F09 Arıza Kodu :

Sıcak su sensörünün arızalı olduğu, dolayısıyla kombide sıcak su sorununun yaşandığı arıza kodudur. Sıcak su sensörünün değişimi gerektiği için isofast kombi servisinden yardım istemelisiniz.

F10 Arıza Kodu :

Kombinin kalorifer devresine gönderdiği suyun dönüş sıcaklığını kontrol eden sensörde hata oluştuğunu ve bu sebeple de sensörün görevini gerçekleştiremediğini belirten hata kodudur. Böyle bir durumda demirdöküm isofast servisinden yardım almalısınız.

F11 Arıza Kodu :

İsofast kombinin ana kartından sinyal alınamadığını belirten hata kodudur. Kombi bu durumda çalışmaz. Sorunun çözümlenmesi için demirdöküm servisini aramalısınız.

F12 Arıza Kodu :

Ekran kartından sinyal alınamadığı zaman, İsofast kombi ekranında bu arıza kodu belirir. Bu durumda ekran kartının tamiri ya da değişimi gerekmektedir. Bu durumda gereken yardımları demirdöküm isofast servisinden almalısınız.

F13 Arıza Kodu :

İsofast kombinizin ekranında bu hata kodu belirdiyse, ana kartta sorun var demektir. Böyle bir durumda kart teknik bir sorun sebebiyle arızalanmıştır. Değişimi ya da tamiri gerekebilir. Bu durumda isofast kombi çalışmaz. Sorunun çözüme ulaşması için demirdöküm teknik servisini arayınız.

F14 Arıza Kodu :

Cihazın kalorifer su sıcaklığının 95 C den fazla olduğunu belirten hata kodudur. Derecede kendiliğinden yükselme oluyorsa, cihaza müdahale etmemeli, demirdöküm servisinden yardım almalısınız.

F15 Arıza Kodu :

Cihazın gaz mekanizmasında üç yollu vanaya ait step motorda arıza olduğunu bildiren hata  kodudur. Bu durumda step motor değişimi gerekebilir. Tüketici olarak cihaza müdahale etmemeli, demirdöküm kombi servisini aramalısınız.

F16 Arıza Kodu :

Brülörün sönmesine rağmen hala ateşlemenin devam ettiğini belirten hata kodudur. Bu durumda isofast kombide iyonizasyon sorunu yaşanıyor diyebiliriz. Konu hakkındaki yardımları demirdöküm servisinden almalısınız.

F17 Arıza Kodu :

İsofast kombiye gelen voltajın 170 V tan aşağıda olduğunu belirten hata kodudur. Cihaz bu sorunu sürekli olarak yaşattırıyor ise bu durumda cihazda bulunan parçalar zarar görüp yanabilir. Voltaj düzenleyici olarak bilinen regülatör cihazını kullanmanız gerekmektedir.

F18 Arıza Kodu :

Ekran kartında sorun olduğunu bildiren arıza kodudur. Ekran kartı değişimi yapıldıysa büyük ihtimalle ayarları yapılmamış demektir. Kartına herhangi bir müdahale gerçekleşmediyse  bu durumda arızalı diyebiliriz. Değişimi ya da tamiri gerekeceği için isofast kombi servisi ile iletişime geçmelisiniz.

F19 Arıza Kodu :

İsofast kombinin kalorifer devresi sensörünün bağlı olmadığını belirten hata kodudur. Bu durumda petekleriniz ya az ısınır ya hiç ısınmaz. Sensör kopukluğunun çözümlenebilmesi adına servisin müdahalesi gerekmektedir. Bu durumda demirdöküm teknik servisini (0282) 263 22 96 numaralı telefondan aramalısınız.

F20 Arıza Kodu :

İsofast kombide yer alan ana kart ile ekran kartının uyumlu olmadığını bildiren hata kodudur. Kombiye müdahale edilip ana kart ve ekran kartı değiştirilmiş ise ayarları yapılmamış olabilir. Cihaza müdahale edilmedi ve parça değişimi yapılmadıysa elektronik kart arızalı diyebiliriz. Demirdöküm isofast servisini aramalısınız.

F21 Arıza Kodu :

İsofast kombinin tesisata gönderdiği suyun dolaşımında sorun olduğu, aynı zamanda cihazın dolaşımı sağlamadığı durumlarda kombi ekranında beliren hata kodudur. Bu durumda cihaza müdahale etmeyin ve demirdöküm kombi servisini arayarak yardım isteyiniz.

F23 Arıza Kodu :

İsofast kombide tesisat daha doğrusu kalorifer devresi su sıcaklığının 50 C den daha hızlı yükseldiğini belirten hata kodudur. Bu durumda tüketici olarak cihaza reset atmalısınız. Sorun reset işleminden sonra da devam ediyorsa, demirdöküm kombi servisini aramalısınız.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TIKLA ARA