Klima bakımı ne kadar zamanda yapılmalı 0282 263 22 96

yazar:

kategori:

tekirdag-klima-servisi

Klima bakımı ne kadar zamanda yapılmalı 0282 263 22 96

Klima bakımı ne kadar zamanda yapılmalı 0282 263 22 96. Sevgili müşteriler Havaların ısınması ile birlikte klima cihazlarımızın etkin bir şekilde kullanılmaya başladığı gözlenmektedir. Bugün birçok insan tarafından tercih edilmekte olan klimalar gerek soğutma gerek ise ısıtma fonksiyonlarında önemli bir rahatlık sağlamaktadır. İyi bir performans alabilmek için ve cihazların uzun ömürlü bir şekilde kullanımını sağlayabilmek için klimalarınızın bakımlarını  6 ayda 1 kere yaptırmanızı tavsiye ediyoruz. En kötü ihtimalle en az yılda bir kez klima bakımını yaptırmanızı öneriyoruz.

Bizler Tekirdağ’da işyeri ve evlerde kullanılmakta olan ev tipi ve sanayi cihazların bakım, onarım, arıza, sökme, takma gibi işlemleri için hizmetinizdeyiz. Garanti teknik servis bünyesinde faaliyetlerini sürdürmekte olan Garanti Teknik klima servisi sayfamız alanında 1999 yılından günümüze dek hizmet veriyor.  Bizi tercih etmiş olan müşterilerimiz gerek klima bakımında gerek ise arıza onarımında hızlı ekonomik ve profesyonel sonuçlar elde edilebilmektedir. Klima arıza kodları ile alakalı internet sayfamızda yer alan çeşitli içerikler için Türkiye genelinde sayfamızda erişim sağlanabiliyor olduğundan dolayı da bilgimiz dahilinde olan sorunlar için telefonda teknik destek olmaya çalışıyoruz. Bu konuda sizlerden herhangi bir beklentimiz yoktur ve tamamen ücretsiz olarak işinizin görülmesi için böyle bir yardım olanağı sağladık.

Klima arızaları maalesef yaz kış fark etmeksizin karşımıza çıkabilir ve bu durumda bireysel çözümler üretebileceğimiz bazı durumlar vardır. Her ne kadar bir internet sitesinde bulunuyor olsanız da temel olarak el kitabı niteliğinde sizlere şimdi klima arızalarının onarımını yapabileceğiniz şeyleri genel hatları ile özetleyeceğiz.

Bireysel çözüm hangi durumlarda mümkün?

1- Klima filtre temizleme işlemleri

2- Kumanda mod ayarları

3- Soğutma sorunları

4- Kumanda arızaları

Bu beş temel maddeyi inceleyeceğiz ve elimizden geldiğince pratik bir şekilde konuyu özetleyeceğiz. Sizler de eğer merak ettiğiniz durum varsa aşağıdan yorum bırakabilir ve merak ettiklerinizi bize sorabilirsiniz.

Klima Bakımı filtre temizleme;

Klimanızın ön kapağını kaldırarak bireysel olarak yapabileceğiniz bir işlemdir. Cihazın ön ya da üst kısımda yer alan kapağının kaldırılması ile beraber alacağınız filtrelerin temizleme işlemini ortalama 3-4 haftada bir yapmanızı öneriyoruz. Eğer çok fazla tozlu bir ortamda ya da şantiye alanında çalışıyorsanız bu süreci daha da kısaltmanız da fayda var. Böylelikle hem klimanızın sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayacaksınız hem de temiz bir yaşam alanı oluşturabileceksiniz. Ayrıca antibakteriyel klima ürünleri kullanmanızı da tavsiye ederiz. Bu filtrelerin kaldırılması ile beraber bireysel olarak klima iç ünite temizliğini yapabilir. Rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Ayrıca yılda en az 2 kez klima bakımı yaptırmanızda da fayda olacaktır.

Klima Bakımı Kumanda Mod Ayarları

Klimanızın üzerinde 4 farklı mod ayarı vardır. Bu modlar “ısıtma, soğutma, nem alma ve fan” olmak üzere incelene bilmektedir. Bu ayarlar sayesinde cihazınızın istediğiniz fonksiyonu yerine getirmesini sağlayabilirsiniz. Temel olarak Türkçe ise rahat bir şekilde algılar. Yabancı dil ise genelde sıralama cool, heat, dry ve fan olacak şekildedir.

Mod ayarlarının Türkçe olmaması durumunda İngilizce olarak yazılması sağlanır ve çevirilerini hemen size sunalım. Cool soğutma anlamına gelir. Heat ısıtma seçeneğini aktifleştirmenizi sağlar. Dry nem alma modudur. Son olarak Fan seçeneğini çalıştırırsanız ısıtma ya da soğutma olmayacak vantilatör etkisinde üfleme yapacaktır. Odadaki havanın sirküle edilmesini görebilirsiniz.

Klimada Soğutma Sorunları Nelerdir ve Nasıl Çözülür? Klima Bakımı

Klimada soğutma prensibi ile başlayabiliriz. Klimanızı kumandadan açtığınızda klimanın iç ünitesinin fanının dönmeye başladığı görünür. İç ünite fan motoru dönmeye başladıktan birkaç dakika sonra dış üniteye sinyal kabloları vasıtası ile haberleşme yapar. Dış ünite devreye girerek fan motorunu aktifleştirir ve soğutma başlar. Cihazınızda ki borularda soğuma belirtilerini görürsünüz ve akabinde iç ünitede soğutma başladığını görebilirsiniz.

Klimalarda soğutma problemini en sık gördüğümüz durumlarını şöyle sıralayabiliriz;

  • Kumandanın yanlış ayarlanması,
  • Filtrelerinin çok fazla tıkalı vaziyette olması,
  • Gazının eksik ya da bitmiş olması (kaçak kontrolü gerektirir.)
  • İç ünitesindeki alıcı gözde problem varsa kumandadan hareket ettiremezsiniz.
  • Klimanızın kart üzerindeki sigortası patlamışsa klimanız hiçbir şekilde açılmayacaktır.
  • İç ya da dış ünitesi üzerindeki kablo bağlantılarında problem varsa soğutma başlamayacaktır.
  • Klimanızın iç ya da dış ünite fan motorunda sorun varsa kısa süre içinde hararet yapacaktır.

Soğutma ya da ısıtma sorunlarında bireysel olarak kontrolleri yapmanızı ve gerektiğinde bir servis çağırmanızı öneririm.

Klima Bakımı Kumanda Arızaları

Bu durum genellikle alıcı göz sorunu olarak karşımıza çıkıyor ve çözümü için yeni bir kumanda almak daha ekonomik oluyor. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir husus var ki orijinal kumandalar biraz maliyetlidir. Bu yüzden akıllı klima kumandası diye tabir ettiğimiz modelleri tercih edin. Çok daha uygun fiyata işinizi çözebilirsiniz.

Garanti Teknik klima servisimiz sizlere klima montajı, klima satışı, sıfır klima satışı, ikinci el klima satışımız vardır. Firmamız klima bakımı, klima arıza onarımı gibi hizmetler sunar.  Tekirdağ Klima Servisimizden hizmet almak isterseniz 0282 263 22 96 numaralı telefon hattımızı arayabilirsiniz.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TIKLA ARA