Süleymanpaşa Vestel Servisi

Süleymanpaşa Vestel Servisi

Süleymanpaşa Vestel Servisi 0282 263 22 96

Vestel Çamaşır Makinesi Arıza ve Çözümleri

Süleymanpaşa Vestel Servisi 0282 263 22 96. Çamaşır makinelerinde meydana gelen arıza durumlarında ekranda beliren arıza kodlarının anlamları veya kullanıcı olarak yapabilecekleriniz hakkındaki yazımızı sizler için hazırladık.

E01, E02, E03 Arıza Kodları ve Çözümleri

E01 Uyarısı : Çamaşır makinenizin gösterge ekranında e01 hatası veriyorsa, makinenizin kapağı kapanmıyor demektir. Makineye kapasitesinden fazla çamaşır koyduysanız bu nedenle olabilir, fazla çamaşırları çıkartınız. Kapağı kapatmanıza rağmen E01 hatası vermeye devam ediyorsa, kapak sensörü arızalanmış olabilir. Servis yardımı almanızı tavsiye ederiz.

E02 Uyarısı : Vestel çamaşır makinenizin gösterge ekranında e02 hatası veriyorsa, makineniz su almıyor demektir. Sular kesik olabilir, su giriş vanası kapalı olabilir, Su giriş hortumu filtresi tıkanmış olabilir. Kontrollerinizi yapınız. Kontroller sonrası her şey normal görünüyorsa, çamaşır makinesinin su alma selonoidi veya ana kartı arızalanmış olabilir. Arızanın net tespit ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

E03 Uyarısı : Çamaşır makinenizin gösterge ekranında e03 hatası veriyorsa, makineniz su tahliye hatası veriyor demektir. Makinenizin pompa filtresi yabancı bir cisim veya hav ile tıkanmış olabilir. Kullanıcı olarak öncelikle makinenin elektrik fişini prizden çıkartınız. Makinenin önünde, alt kısımda bulunan filtreyi sökmeden önce akacak bir miktar suyu emmesi için bez koyunuz ve filtre kapağını ve filtreyi çıkartıp temizleyiniz. Temizleme işleminden sonra kapağı takarak çamaşır makinenizi kullanabilirsiniz. İşlemi yapmanıza rağmen arıza durumunda düzelme olmazsa eğer servis yardımı almanızı öneririz.

E04, E05, E06 Arıza Kodları ve Çözümleri

E04 Uyarısı : Çamaşır makinenizin gösterge ekranında E4 Hatası veriyorsa, bunun nedeni çamaşır makinenizin su seviye prosestat’ında arıza olduğu anlamına gelmektedir. Bu arıza durumunda, makine içerisinde bulunan fazla suyu tahliye etmeye çalışacaktır. Her iki dakikada bir bu işlemi yapacak ve su tahliye pompa motorunu devreye sokacaktır. 5  denemeden sonra su tahliyesi gerçekleşmezse E4 hata kodunu verecektir. Zamanla su tahliye motorunun elektrik bağlantıları gevşemiş olabilir yada su tahliye motorunda arıza yada su basıncını ölçen sensörde arıza meydana gelmiş olabilir. Makine alt tarafında bulunan kısmı kontrol ederek burada bir tıkanıklık var mı bunu kontrol edebilirsiniz. Kontrol sonrası düzelme olmaz ise servis çağırmalısınız.

E05 Uyarısı : Vestel çamaşır makinenizin gösterge ekranında E5 Hatası veriyorsa, bunun nedeni çamaşır makinenizin ısıtıcı rezistansı veya ısı sensöründe arıza olduğu anlamına gelmektedir. Arızalı parçanın tespit edilerek yenisiyle değiştirilmesi gerekecektir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmalısınız.

E06 Uyarısı : Vestel marka çamaşır makinesi ekranın eğer E6 Hatası veriyorsa, bunun kaynağı çamaşır makinenizin motorunun dönmediği durumda led ekranda E06 arıza kodunu göstermektedir. Bunun nedenlerinden birisi kazana kaçan bir madde yada çamaşır olabileceği gibi, çamaşır makinesi kazanının dönmesini sağlayan kayışın kopmasından da kaynaklanabilmektedir. Kazanı elinizde çevirmeye kalktığınızda çok zorlanıyorsa bir şey sıkışmış demektir. Kayışın koptuğu devir sırasında gelen aşırı sesten anlaşılıyor. Arıza durumunun diğer bir nedeni de makine motorunun kömürlerinin bitmesinden kaynaklanıyor. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Çamaşır Makinesi Sıkma Yapmıyor :

Vestel çamaşır makineniz sıkma yapmıyor ise öncelikle makinenin fişini prizden çıkarınız ve ardından su giriş musluğunu kapatınız. Makinenizin pompa filtresi tıkanmıştır. Makinenin ön alt kısmında bulunan filtre kapağını ve filtresini çıkararak temizleyiniz. Filtre ve kapağını tekrar taktıktan sonra. Su giriş musluğunu açarak, makinenin fişini prize takabilirsiniz. İşlem sonrasında sorun düzelmezse eğer arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Vestel Servisi Telefon Numaraları

Değerli müşterilerimiz, tüm yazdıklarımızı sabırla okuduğunuz için çok teşekkür ederiz. Süleymanpaşa Vestel teknik servis firması olarak sizlerin sorunlarını gidermek ve her geçen gün bir öncekinden daha iyi olmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizimle irtibat kurmak isterseniz 0282 263 22 96 numaralı sabit hattımız üzerinden hızlı bir şekilde bize ulaşabilirsiniz. Bizim ayrıcalıklı  teknik servis hizmetimizden sizde yararlanın. Haftanın her günü ve her saati aralıksız olarak hizmetinizdeyiz.

HİZMETLERİMİZ

  • Buzdolabı Servisi
  • Çamaşır Makinesi Servisi
  • Bulaşık Makinesi Servisi
  • Kurutma Makinesi Servisi
  • Klima Servisi
  • Fırın Servisi
  • Ankastre Servisi
  • Elektrik Süpürgesi Servisi

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TIKLA ARA