Tekirdağ Bosch Servisi ve Arıza Kodları 0282 263 22 96

bosch-beyaz-esya-servisi (1)

Tekirdağ Bosch Servisi ve Arıza Kodları 0282 263 22 96

Bosch Çamaşır Makinesi Hata Kodları ve Çözümleri

Tekirdağ Bosch Servisi ve Çamaşır Makinesi Arıza Kodları  E75 Hata Kodu Çözümü

ARIZA KODU E75 : Tork hatası.

Bu hata kodu aldığınızda çamaşır makineniz, motora sıkışan bir parça yada motorun dönmediğinden oluşabilecek farklı bir arızadan kaynaklı problem olduğunu belirtmektedir. Çamaşır atarken ceplerine özellikle dikkat edin ufak sert cisimler kalmamasına özen gösterin. Bu hatayı aldığınızda tambur çevresini elinizle yoklayarak herhangi bir çamaşır vs olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Teknik destek almak için Bosch teknik servisinden yardım isteyebilirsiniz.

Tekirdağ Bosch Servisi ve Arıza Kodları Bosch Çamaşır Makinesi E72 Hata Kodu Çözümü

ARIZA KODU E72: BLDC Asimetri Hatası.

Bu hata kodu aldığınızda çamaşır makinenizin motorlu kanatların asimetrik olduğunu gösteren arıza kodudur. Bu aşamada Yapabileceğiniz bir işlem bulunmadığından , Bosch teknik servisinden yardım isteyebilirsiniz.

Bosch Çamaşır Makinesi E71 Hata Kodu Çözümü

ARIZA KODU E71: Önyükleme rölesi hatası.

Bu hata kodu aldığınızda çamaşır makineniz, motor modülünün ön şarj rölesinin kısa devre yaptığını yada bu parçanın kırıldığını gösteren arıza kodudur. Bu aşamada Yapabileceğiniz bir işlem bulunmadığından , Bosch teknik servisinden yardım isteyebilirsiniz.

Tekirdağ Bosch Servisi ve Arıza Kodları Bosch Çamaşır Makinesi E67 Hata Kodu Çözümü

ARIZA KODU E67: Yazılım hatası:

Bu hata kodu aldığınızda çamaşır makineniz, ana kart odaklı bir arıza  yada farklı varyant kodlaması ile ilgili bir problemden kaynaklanıyor olabilir. Yapabileceğiniz bir işlem bulunmadığından , Bosch teknik servisinden yardım isteyebilirsiniz.

Bosch Çamaşır Makinesi E63 Hata Kodu Çözümü:

Hata Kodu E63: Sistem Hatası

Bu hata kodu aldığınızda çamaşır makineniz, ana kart odaklı bir arıza sebep olacağı gibi, ayrıca ısıtma kaynaklı bir problem de olabilir. Aynı zamanda kurutucu aşamasında da bu hatayı alıyor olabilirsiniz.

Bosch teknik servisinden yardım isteyebilirsiniz.

Bosch Çamaşır Makinesi E61 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E61: Kapı Kilidi Hatası

Bu hata kodu aldığınızda çamaşır makineniz kapı kilidi arızası vermiş demektir. Kapı açmak için zorlamayınız 5 dakikalık bırakma süresini tanıyınız. Acil kilit açma işlemi sadece elle gerçekleştirebilir. Kapı kilidi arızası kilit sensörünün arıza yapmasından da kaynaklanır bazı durumlarda.. Sensör arızası oluştuğunda Bosch teknik servisinden yardım isteyiniz.

Tekirdağ Bosch Servisi ve Arıza Kodları Bosch Çamaşır Makinesi E59 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E59: 3D Sensör hatası- Sensör Bağlantı Arızası

Bu hata kodu aldığınızda çamaşır makineniz sensör bağlantısında bir terslik olduğu anlamına yada, 3D Sensör hatası olduğu anlamına gelmektedir. Cihazınızda parça değişimi gerekebilir. Bosch teknik servisinden yardım isteyebilirsiniz.

Bosch Çamaşır Makinesi E57 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E57 : Bağlantı kablo hasarı arızası- Güç modülü arızası

Bu hata kodu aldığınızda çamaşır makineniz programı çalışırken durabilir veya devam etmez, çamaşır makinenizin, Motor aksamında PU veya MU arası bağlantı veya motor modülündeki bağlantı kablolarında sorun olduğu anlamına gelmektedir. Bu durumda çamaşır makinenizi çalıştırıp zorlamadan derhal teknik servis yardım isteyebilirsiniz.

Tekirdağ Bosch Servisi ve Arıza Kodları Bosch Çamaşır Makinesi E52 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E52 : IGBT Kırık hatası (Kablo Hasarları ve Diğer)

Bu hata kodu aldığınızda, çamaşır makinenizin, Motor aksamında veya motor modülündeki bağlantı kablolarında sorun olduğu anlamına gelmektedir. Bu durumda çamaşır makinenizi çalıştırıp zorlamadan derhal teknik servis yardım isteyebilirsiniz.

Bosch Çamaşır Makinesi E51 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E51 : Motor kısa devre hatası.

Bu hata kodu aldığınızda, çamaşır makinenizin, Motor aksamında kısa devre olduğu anlamına gelmektedir. Bu durumda çamaşır makinenizi çalıştırıp zorlamadan derhal teknik servis yardım isteyebilirsiniz.

Bosch Çamaşır Makinesi E50 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E50 : Motor aşırı akım hatası.

Bu hata kodu aldığınızda, çamaşır makinenizin, Motor elektrik akımının normal değerinin üzerinde olduğunu belirtmektedir. Bu durumda çamaşır makinenizi çalıştırıp zorlamadan derhal teknik servis yardım isteyebilirsiniz.

Bosch Çamaşır Makinesi E49 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E49 : Aşırı Güç gerilimi hatası.

Bu hata kodu aldığınızda, çamaşır makinenizin, PCB ‘ye gelen aşırı güç gerilimini gerilimini gösterir bir arıza olmakla beraber bu hatanın kaynağı şebekeniz de olabilir çamaşır makinenizin kartından da kaynaklanmaktadır ayrıca bu durumda çamaşır makinenizi çalıştırıp zorlamadan derhal teknik servis yardım isteyebilirsiniz.

Bosch Çamaşır Makinesi E48 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E48 : Düşük güç gerilimi hatası.

Bu hata kodu aldığınızda, çamaşır makinenizin, PCB ‘ye düşük güç besleme gerilimini gösterir bir arıza olmakla beraber bu hatanın kaynağı şebekeniz de olabilir çamaşır makinenizin kartından da kaynaklanmaktadır. Makinenizi zorlamadan teknik servis yardımı isteyebilirsiniz.

Bosch Çamaşır Makinesi E47 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E47 : Motor Kontrol Kartı – NTC Sensör Hatası 

Bu hata kodu aldığınızda, çamaşır makinenizin, motor modülü ısı emicisi veya NTC modülünde arıza olmasından dolayı yada kısa devre yapmış olacağından dolayı bu arızayı alırsınız. Yapabileceğiniz müdahaleler makinenize zarar verebilir bu yüzden teknik servisten yardım alabilirsiniz.

Bosch Çamaşır Makinesi E43 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E43 : Motor Hatası

Bu hata kodu aldığınızda, çamaşır makinenizin, motorunda yada tamburun da bir sorun olduğu anlamına gelmektedir. Tambura çamaşır sıkışma durumu olabileceği gibi en kötü ihtimal de motorunuzun bozulmuş olması da bir ihtimaldir teknik servisinizden destek isteyebilirsiniz bu sizin için daha garanti bir yöntem olacaktır.

Bosch Çamaşır Makinesi E40 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E40 : Voltaj hatası

Bu hata kodu aldığınızda, çamaşır makinenizin çalışması için şebekeden yeterli voltajda elektriği alamadığı durumda vermektedir. Şebekeniz geriliminde yada değerde voltaj yok yada çamaşır makinenizden kaynaklı bir durum olabilmektedir.Trafodan gelen anlık düşük akım da bu hataya neden olabilmektedir. biraz bekledikten sonra tekrar deneyebilirsiniz isterseniz yada direk teknik servisinizden destek isteyebilirsiniz bu sizin için daha garanti bir yöntem olacaktır.

Bosch Çamaşır Makinesi E38 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E38 : NTC Hatası – Kısa Devre

Bu hata kodu aldığınızda, çamaşır makinenizin NTC sensörü parçası  kısa devre yaptığı zamanlarda bu hatayı alırsınız. Bu durumda teknik servisinizden bilgi ve yardım alabilirsiniz.

Bosch Çamaşır Makinesi E37 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E37 : NTC Hatası.

Bu hata kodu aldığınızda, çamaşır makinenizin NTC sensörü parçası veya elektronik kart üzerinde yaşanan gevşemelerden dolayı bu hatayı alırsınız. Bu hata aldığınızda NTC sensörü bozulduğu anlamına da gelmez bu parça değişimi en son çare olarak düşünülmeli, lehim bağlantıları vs değiştirilmesi sorunun giderilmesinde yeterli olabilmektedir. e37 arızasını gidermek için öncelikle sensöre giden bağlantıları kontrol ediniz. Çoğu zaman bu bağlantıların gevşemesi sonucu bu hatayı vermektedir.

Bosch Çamaşır Makinesi E35 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E35 : Kapı Kilidi Hatası.

Bu hata kodu e35 Hata kodu ile aynı anlama gelmektedir. Çözüm yolu menteşeleri kontrol edin veya kapak arasına sıkışan bir cisim olup olmadığını kontrol ediniz.

Bosch marka çamaşır makineniz, E35 hatası veriyorsa eğer, Çamaşır makinenizin  kapağında sorun olduğu anlamına gelmektedir. Kapının kapalı olduğundan veya menteşeler de oynama olmadığından emin olun. Eğer her şey normalse kapı kilidinde sorun olabilir.   Bosch teknik servisini arayarak yardım isteyebilirsiniz.

Bosch Çamaşır Makinesi E34 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E34 : Kapı Kilidi Hatası.

Bosch marka çamaşır makineniz, E34 hatası veriyorsa eğer, Çamaşır makinenizin  kapağında sorun olduğu anlamına gelmektedir. Kapının kapalı olduğundan veya menteşeler de oynama olmadığından emin olun. Eğer her şey normalse kapı kilidinde sorun olabilir. Bosch teknik servisini arayarak yardım isteyebilirsiniz.

Bosch Çamaşır Makinesi E31 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E31 : Su Alma Hatası.

Bosch marka çamaşır makineniz, E31 hatası veriyorsa eğer, Çamaşır makinenizin su alımında problem olduğu anlamına gelmektedir. Makineniz yeterli düzeyde su almıyor olabileceği gibi su akış sensöründe arıza da olabilmektedir.

Bu aşamada musluğun açık olduğundan emin olun veya şebeke suyunun kesik olmadığından emin olunuz.  Bosch teknik servisini arayarak yardım isteyebilirsiniz.

Bosch Çamaşır Makinesi E29 Kodu Çözümü

Hata Kodu E29: Su girişi hatası. Çamaşır makinenizin su girişinde bir problem olduğu durumda bu hatayı vermektedir. Eğer şebekeniz de su varsa, makinenizin musluğunu kontrol edin. Eğer su giriş normal olması durumunda bazen su girişini ölçen sensör arıza yapması sonucu bu hatayı verebilmektedir. Programını yeniden başlattığınızda eğer hata düzelmiyorsa fişini çekerek Bosch teknik servisini arayarak yardım isteyebilirsiniz. Nitekim bu arıza kodu basınç sensörü parçasının değişimini gerekli kılabilir.

Bosch Çamaşır Makinesi E28 F28 Kodu Çözümü

Hata Kodu E28 F28 : Akış sensörü hatası. Çamaşır makinenizin su emişin de sorun olduğu anlamına gerekmektedir. Su emiş yada boşaltma pompası arıza yaptığı durumlarda bu hatayı alırsınız. Gider hortumlarını ayrıca çamaşır makine altındaki boşaltma vanasında bir tıkanıklık olup olmadığını kontrol ediniz. Bu kısma bazen ufak metal parçalar cebinizden çıkıp sıkışa bilmektedir. Eğer arıza düzelmezse,  Bosch teknik servisini arayarak yardım isteyebilirsiniz.

Bosch Çamaşır Makinesi E27 Kodu Çözümü

Hata Kodu E27: basınç sensörü hatası. Çamaşır makinenizin su girişinde yada makine içerisindeki suyun tahliyesi sırasında oluşabilecek bir sorundan dolayı bu hatayı vermektedir. Eğer su giriş ve çıkışta bir problem olmasa dahi sensör parçası arızalanması durumunda da aynı hata kodunu alırsınız. Programını yeniden başlattığınızda eğer hata düzelmiyorsa fişini çekerek Bosch teknik servisini arayarak yardım isteyebilirsiniz. Nitekim bu arıza kodu basınç sensörü parçasının değişimini gerekli kılabilir.

Bosch Çamaşır Makinesi E26 veya F26 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E26 / F26: Analog Basınç sensörü arızası. Çamaşır makinenizin basınç sensörünün arızalı olduğunu belirtmektedir. programını yeniden başlattığınızda eğer hata düzelmiyorsa fişini çekerek Bosch teknik servisini arayarak yardım isteyebilirsiniz. Nitekim bu arıza kodu basınç sensörü parçasının değişimini gerekli kılabilir.

Bosch Çamaşır Makinesi E25 veya F25 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E25 / F25: Bulanıklık veya Su sensörü arızası. Çamaşır makinenizin programını yeniden başlattığınızda eğer hata düzelmiyorsa fişini çekerek Bosch teknik servisini arayarak yardım isteyebilirsiniz.

Bosch Çamaşır Makinesi E23 veya F23 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E23 / F23: Aquastop etkinleştirildi – Sızıntı Tespit Edildi Bu hatayı aldığınızda çamaşır makinenizi fişten çekerek,makinenizin altında plakada yer alan birikmiş suyu temizleyin. Sızıntının nedeni hortumlar, contalar veya çamaşır makinenizin kapağı olabilir. Bu durumda Bosch teknik servisini arayarak yardım isteyebilirsiniz.

Bosch Çamaşır Makinesi E20 veya F20 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E20 / F20: Beklenmedik ısıtma Hatası. Bu hatayı aldığınızda programı resetleyin. Hatanın anlamadı, su ısıtmanın beklenen programdan önce yapıldığını göstermektedir. Isı sensörü parçasının değişmesi gerekebileceğinden Bosch teknik servisini arayarak yardım isteyebilirsiniz.

Bosch Çamaşır Makinesi E19 veya F19 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E19 / F19: Isıtma süresi aşıldı. Bu hatayı aldığınızda makinenizi açıp kapatın, Eğer sorun düzelmezse  arıza ısı sensöründe olduğundan dolayı, yapabileceğiniz bir müdahale bulunmamaktadır. Isı sensörü parçasının değişmesi gerekebileceğinden Bosch teknik servisini arayarak yardım isteyebilirsiniz.

Bosch Çamaşır Makinesi E18 veya F18 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E18 / F18: Su boşaltma arızası. Bu hatayı aldığınızda makinenizi açıp kapatın, Eğer Bosch çamaşır makinesi hatası E18  düzelmiyorsa boşaltma filtresinde sorun olabilir yada hortumlar sıkışmış tahliye pompası arızalanmış olabilir. Bu durumda Bosch teknik servisini arayarak yardım isteyebilirsiniz.

Eğer kendinize güveniyorsanız alt pervazda tıkalı kısımı çıkartın.o kısmı sokunca pompayı göreceksiniz. Kazandan gelen boruları çıkarınca burada biriken pislik ve yabancı cisimleri göreceksiniz.

Bosch Çamaşır Makinesi E17 veya F17 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E17 / F17: Musluğu açın. Su beklemesin de sorun olduğu zaman çamaşır makineniz bu hata kodunu vermektedir.

Çamaşır makinenizin bağladığı besleme vanası kapalı olabilir yada su şebekesinde bir kesinti olabilir. Ev içerisinde diğer musluklarda kontrolleri yapınız. Eğer su kesintisi yoksa çamaşır makinesi vanasını kontrol edin. Hortumda bir kırıklık var mı yada su giriş kısmında su şebekesinden gelen tortullar veya cisimler burayı tıkamış olabilir. Eğer hata düzelmiyorsa, kısaca Bosch teknik  servisinizi arayarak yardım isteyiniz.

Bosch Çamaşır Makinesi E16 veya F16 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E16 / F16: Kapak açık: Çamaşır makinenizin kapı kilidi açık olduğunu yada kapağınızın tam kapalı olmadığını gösteren hatadır. Kapağın arasına çamaşır sıkışmış yada menteşeleri gevşemiş olması da bir ihtimaldir. Eğer kapak kilidi arızası varsa kısaca Bosch servisini arayarak teknik destek isteyebilirsiniz.

Bosch Çamaşır Makinesi E16 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E16 : Kapı Kilidi Hatası.

Bosch marka çamaşır makineniz, E16 hatası veriyorsa eğer, Çamaşır makinenizin kapı kilidinin kapanmadığını gösterir yada kapı kilidinde arıza olduğunu belirtir. Kapı kilidini veya kapı menteşelerini kontrol ediniz. Eğer kapının kapalı olduğundan eminseniz parça değişimi gerekir.  Kısaca Bosch teknik servisini arayarak yardım isteyebilirsiniz.

 Güç Frekansı Hatası.

Bosch marka çamaşır makineniz, E11 hatası veriyorsa eğer, çamaşır makinenizi çalıştıracak yeterli elektrik gücü olmadığı durumunda bu arızayı vermektedir. Şebekenizde bir sorun olabileceği gibi sorunun kaynağı çamaşır makineniz de olabilmektedir. Herhangi bir müdahalede bulunmadan çamaşır makinenizin fişini çekerek  kısaca Bosch teknik servisini arayarak yardım isteyebilirsiniz.

Bosch Çamaşır Makinesi E9 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E9 : Aquastop Hatası.

Bosch marka çamaşır makineniz, E9 hatası veriyorsa eğer, çamaşır makinenizde su kaçağı tespit edildiğini gösterir.  Herhangi bir müdahalede bulunmadan çamaşır makinenizin fişini çekerek Bosch teknik servisini arayarak yardım isteyebilirsiniz.

Bosch Çamaşır Makinesi E8 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E8 : Fazla Su Alma Hatası.

Bosch marka çamaşır makineniz, E8 hatası veriyorsa eğer, çamaşır makineniz programlarda normalden fazla su aldığı anlamına gelmektedir. Su akışını ölçen veya alan suyu ölçen sensörünün arızalanması sonucu bu hata ile karşılaşırsınız.  Programa reset attığınızda aynı hatayı veriyorsa eğer Bosch teknik servisini arayarak yardım isteyebilirsin.

Bosch Çamaşır Makinesi E7 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E7 : NTC Hatası.

Bosch marka çamaşır makineniz, E7 hatası veriyorsa eğer, NTC devresi yada NTC sensöründe arıza olduğundan kaynaklanmaktadır. Programa reset attığınızda aynı hatayı veriyorsa eğer Bosch teknik servisini arayarak yardım isteyebilirsin.

Bosch Çamaşır Makinesi E6 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E6 : Su Boşaltma Hatası.

Bosch marka çamaşır makineniz, E6 hatası veriyorsa eğer, çamaşır makineniz kazan içindeki suyu tahliye edemiyor demektir. Filtrede bir tıkanıklık, hortumlarda yada giderde bir tıkanıklık durumu vardır. Bazı durumlarda su bosaltma pompasında tıkanıklık olur. Makineniz altında yer alan filtreyi de ara ara temizlemeyi unutmayın. Çözemediğiniz bir sorun olduğunda kısaca Bosch teknik servisinden yardım isteyiniz.

Bosch Çamaşır Makinesi E5 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E5 : Su Girişi Hatası.

Bosch marka çamaşır makineniz, E5 hatası veriyorsa eğer, makinenizin su girişinde hata var demektir. Şebekede su kesintisi olmadığından emin olunuz. Eğer su kesintisi yoksa vana açık mı kapalı mı kontrol ediniz. Hortumlarda kırık olup olmadığını kontrol edin. Herşey normal gözüküyorsa sensör parçasında da arıza yapmıştır. Bu durumda  Parça değişimi gerekir. Yapabileceğiniz bir müdahale olmadığından kısaca Bosch teknik servisini arayarak yardım isteyebilirsiniz.

Bosch Çamaşır Makinesi E4 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E4 : Beklenmedik Isıtma Hatası.

Bosch marka çamaşır makineniz, E4 hatası veriyorsa eğer, makine programında ısıtma gereken yerlerde ısıtma yapmıyor demektir. Parça değişimi gerekir. Yapabileceğiniz bir müdahale olmadığından kısaca Bosch teknik servisini arayarak yardım isteyebilirsiniz.

Bosch Çamaşır Makinesi E3 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E3 : Kapı Kilidi Hatası.

Bosch marka çamaşır makineniz, E3 hatası veriyorsa eğer, hatanın kaynağı çamaşır makinenizin kapağının tam olarak kapatılmadığından kaynaklanmaktadır. Makine kapağını düzgünce kapattığından eminseniz eğer, araya çamaşır sıkışmadığından ve makine kapağının menteşelerinin yerinden oynamadığından emin olun.

Sorun hala devam ediyorsa kapı kilidinizde sorun olduğu içindir. Parça değişimi gerekir. Yapabileceğiniz bir müdahale olmadığından kısaca Bosch teknik servisini arayarak yardım isteyebilirsiniz.

Bosch Çamaşır Makinesi E2 Hata Kodu Çözümü

Hata Kodu E2 : Motor Hatası.

Bosch çamaşır makinenizin motorunda bir sorun olduğu durumlarda e2 hata kodunu verir. Bu hata genellikle yıpranmış motor veya motor fırçalarında görülen bir durumdur. Motora giden kabloların kırık veya hasarlı olması durumunda da bu hata kodunu alırsınız. Yapabileceğiniz bir müdahale olmadığından kısaca Bosch teknik servisini arayarak yardım isteyebilirsiniz.

Bosch Çamaşır Makinesi E1 Kodu Çözümü

Hata Kodu E1 : Isıtma Hatası.

Bosch çamaşır makineniz bu hatayı veriyorsa, su ısıtmada sorun yaşadığını göstermektedir. Ayrıca bunun iki nedeni vardır. Su ısı sensörü arıza yaptığından suyu ısıtmaz. Veya suyu ısıttığı halde sensör arızasından dolayı su ısınmamıştır. Yapabileceğiniz bir müdahale olmadığından kısaca Bosch teknik servisini arayarak yardım isteyiniz.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TIKLA ARA