Demirdöküm Nitron Kombi Arıza Kodları ve Çözüm 0282 263 22 96

Demirdöküm Nitron Kombi Arıza Kodları ve Çözüm 0282 263 22 96

Demirdöküm Nitron Kombi Arıza Kodları ve Çözüm 0282 263 22 96

Nitron Arıza Kodlarının Anlamları

F1 Arıza Kodu :

Demirdöküm Nitron Kombi Arıza Kodları ve Çözüm 0282 263 22 96. Nitron kombide sıkça karşılaşılan F1 arıza kodunun açıklaması kombinin limit termostatında sorun olmasıdır. Kısacası aşırı ısınma meydana gelmiş bu nedenle kombi kendini kullanıma kapamış, yani bloke etmiştir. Bu durumda demirdöküm nitron kombi servisini aramalı, yardım talebinde bulunmalısınız.

F2 Arıza Kodu :

Kombide sıcak su bağlantılarında sorun olduğu anlamına gelen F2 arıza kodu ekranda görünürse, cihazdan sıcak su alamazsınız. Bu nedenle de sorunun çözümlenmesi için demirdöküm nitron kombi servisini aramalısınız.

F4 Arıza Kodu :

Nitron kombi ekranında F4 arıza kodu var ise, kombi ateşleme yapmıyor demektir. Bu durumda ya kombiye gaz gelmiyordur, ya da iyonizasyon sorunu yaşanıyor demektir. Bunun yanısıra gaz armatüründe de sorun var diyebiliriz. Sorunun hem tespit edilmesi hemde çözümlenmesi için demirdöküm kombi servisini aramalısınız.

F5 Arıza Kodu :

Hava akışı sorunu olduğunu bildiren hata kodudur. Kısacası cihazın hava prosestatı arızalı diyebiliriz. Bu durumda cihaza müdahale etmek yerine, demirdöküm teknik servisi ile görüşmeli ve yardım almalısınız.

F6 Arıza Kodu :

Nitron kombide F6 uyarı kodu varsa, dış hava sensörü bağlantısında sorun var demektir. Bu durumda cihazın hava prosestatında yada baca sensöründe sorun var diyebiliriz. Konu hakkındaki yardımları nitron kombi servisinden almalısınız.

F7 Arıza Kodu :

Hava akışının sağlandığı sensörlerde bağlantı sorunu meydana geldiğinde, nitron kombi ekranında bu uyarı kodu belirir. Bu durumlarda cihaza müdahale edilmemeli direkt olarak demirdöküm nitron kombi servisi aranmalıdır.

F8 Arıza Kodu :

Hava akışının sağlanmadığı, yani fan motorunun görev yapmadığı durumlarda kombi ekranında bu uyarı kodu belirmektedir. Bu durumun yaşanmasının sebebi, fan motorunun arıza yapmış olmasıdır. Bu durumda direkt olarak demirdöküm kombi servisini aramalı, yardım talebinde bulunmalısınız.

F9 Arıza Kodu :

Cihazda kablolama sorunu olduğunu belirten hata kodudur. Bu durumda kablo bağlantıları yanlış ya da yerinden çıkmış olabilir. Cihaza müdahale etmeden demirdöküm nitron kombi servisini aramalısınız.

F10 Arıza Kodu :

Demirdöküm nitron kombide F10 arıza kodunun açıklaması, cihazın kalorifer devresi su basıncının olması gereken değerden az olduğudur. Yani kombinizin su basıncını kontrol ederseniz 0.3 bar seviyesinin altında olduğunu görürsünüz. Direkt olarak kombinizin alt tarafına monteli durumda olan doldurma musluğunu açın ve kombinize 1,5 bar seviyesine kadar su basınız. Kombi işlem sonrasında aynı uyarıyı veriyorsa kombiyi kapatın ve tekrar açın sorun çözümlenecektir.

F11 Arıza Kodu :

Nitron kombide sirkülasyon sorunu yaşandığını bildiren hata kodudur. Yani bu durumda kombi içindeki suyu dolaştıramıyor diyebiliriz. Böyle bir durumda demirdöküm kombi servisini aramalı ve yardım istemelisiniz.

F12 Arıza Kodu :

Nitron kombide F12 arıza kodu voltaj düşüklüğü demektir. Şebeke geriliminin 165 volt değerinin altında olduğu durumlarda kombi ekranında bu hata kodu belirir. Bu durumlarda sizlere tavsiyemiz kombinizin zarar görmemesi adına regülatör kullanmanızdır. Regülatör kullanımı sonrasında kombiniz voltajdaki dalgalanmalardan etkilenmez ve kombi parçalarında yanma söz konusu olmaz. Regülatör hakkındaki bilgilere demirdöküm nitron servisinin (0282) 263 22 96 numaralı telefonundan ulaşabilirsiniz.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TIKLA ARA