Demirdöküm Solaris Kombi Arıza Kodları ve Çözüm 02822632296

Demirdöküm Solaris Kombi Arıza Kodları ve Çözüm 02822632296

Demirdöküm Solaris Kombi Arıza Kodları ve Çözüm 0282 263 22 96

Solaris Arıza Kodlarının Anlamları

F0 Arıza Kodu :

Demirdöküm Solaris Kombi Arıza Kodları ve Çözüm 0282 263 22 96. Kombinin kalorifer devresi su basıncının düşük olduğunu ayrıca bu sebeple de verim sağlamadığını belirten hata kodudur. Kombinizin su seviyesini 1,5 bar seviyesine ayarladığınız takdirde, cihazın çalışmasını sürdürdüğünü göreceksiniz.

F1 Arıza Kodu :

Solaris kombide aşırı ısınma olduğu durumlarda, içerisinde mevcut olan aşırı ısınma termostatı devreye girerek cihazı korumaya alır. Fakat kombide böyle bir arıza kodu var ise, aşırı ısınma termostatının arızalı olduğunu anlayabiliriz. Solaris kombi servisi ile görüşmeniz gerekir.

F2 Arıza Kodu :

Hemen hemen her kombide yaşanan sıcak su arızası anlamına gelen F2 arıza uyarısında, kullanıcı sıcak su alamaz. Yahut sıcak su bir saat akar, iki saat akmaz. Sürekli aynı problem yaşanır. Sensör değişimi yapılırsa problem ortadan kalkar. Servis tarafından müdahale edilmesi gerekir. (0282 263 22 96) 

F4 Arıza Kodu :

Kombinin ateşleme işleminden sonra verim sağlaması için alev alması gerekir. Eğer kombide F4 uyarısı varsa  cihaz alev almıyor demektir. Bu durumda da kombiden verim alınması mümkün olmamaktadır. Gaz armatürü, elektronik kartta, elektrotlarda veya iyonizasyonda sorun olabilir. Servis çağırarak yardım istemeniz gerekir.

F5/F6 Arıza Kodu :

Hava akımında sorun yaşandığını belirten arıza kodlarıdır. Cihaz hava prosestatı ya da baca sensörü sorunu yaşıyor demektir. Vakit kaybetmeden servis ile görüşüp yardım istemelisiniz.

OC Arıza Kodu :

Kombinin hava prosestatının veya baca sensörünün bağlı durumda kaldığını belirten hata kodudur. OC arıza kodu kombide her zaman görünen bir kod değildir. Bu kod ekrana geldiği zaman kombiye birkaç kez reset atınız. Ayrıca Düzelmez ise Solaris kombi servisi ile iletişime geçiniz.

CC Arıza Kodu :

Hava prosestatının veya baca sensörünün bağlılığının iptal edildiğini belirten hata kodudur. Bu parçalardan birinin dahi iptal edilmesi, kombinin verim kaybına neden olabilir. Servis ile görüşerek sorunun çözümü hakkında bilgi isteyiniz.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TIKLA ARA