Demirdöküm Vinto Kombi Arıza Kodları ve Çözüm 0282 263 22 96

Demirdöküm Vinto Kombi Arıza Kodları ve Çözüm 0282 263 22 96

Demirdöküm Vinto Kombi Arıza Kodları ve Çözüm 0282 263 22 96

Vinto Kombi Hata Kodları

F01/F04 Arıza Kodu :

Demirdöküm Vinto Kombi Arıza Kodları ve Çözüm 0282 263 22 96. Vinto kombide her iki uyarı kodu da aynı anlamı taşır. Bu uyarı kodlarının ikisi de kombide ateşleme olmadığını belirtmektedir. Bu durumda kısacası cihaza gaz gelmiyor diyebiliriz. Gaz vanalarının kontrolünü yapmalı kapalı ise açık konuma getirmelisiniz. Gaz vanaları ile alakalı hiçbir sorun yok ise cihazı kapatıp yeniden açın yani resetleyin. Sorun hala devam ediyor ise gaz armatüründe arıza olabilir. Bu sorunun çözümü için vinto kombi servisini aramalısınız.

F2 Arıza Kodu :

Hava akış sorunu olduğunu belirten uyarı kodudur. Bu durumda hava prosestatı arızalı ve değişimi gerekiyor diyebiliriz. Tüketici olarak bu durumda demirdöküm kombi servisini aramalısınız.

F3 Arıza Kodu :

Vinto kombi bu arıza kodunu 2 saat 40 dakika içinde 3 defa tekrar ederse, bu durumda hava akışında sorun var ve prosestat arızalı diyebiliriz. Demirdöküm vinto servisi ile görüşmelisiniz.

F5 Arıza Kodu :

Cihazda aşırı ısınma olduğunu belirten uyarı kodudur. Limit termostat arızalı diyebiliriz. Demirdöküm kombi servisini çağırıp bu konuda yardım almalısınız.

F6 Arıza Kodu :

Kalorifer devresi sensöründe arıza olduğunu belirten hata kodudur. Bu durumda tüketici olarak yapabileceğiniz bir işlem bulunmamaktadır. Sensör değişimi gerekeceği için demirdöküm kombi servisini aramalısınız.

F9 Arıza Kodu :

Cihazın kalorifer devresi suyu sıcaklığını ölçme görevinde olan sensöründe hasar meydana geldiğini belirten hata kodudur. Bu durumda cihazı teknik servisin görmesi gerekmektedir. Demirdöküm vinto kombi servisini aramalısınız.

F11 Arıza Kodu :

Kombide bulunan tüm parçaların bağlı durumda olduğu elektronik karttan sinyal alınamadığını belirten hata kodudur. Bu durumda kart arızalanmış diyebiliriz. Elektronik kartın tamiri ya da değişimi gerekeceği için demirdöküm kombi servisini arayarak yardım almalısınız.

F12 Arıza Kodu :

Ekran kartından sinyal alınamadığını belirten uyarı kodudur. Bu durumda ekran kartı hasar görmüş ve arızalanmış diyebiliriz. Cihaza müdahale etmeden demirdöküm kombi servisini aramalısınız.

F13 Arıza Kodu :

Vinto kombi ekranında F13 arıza kodu belirdiğinde bu ana kartta sorun yaşandığı anlamına gelmektedir. Bu durumda kartın tamiri ya da değişimi ile sorun çözümlenebilir. Bunun için demirdöküm teknik servisinden yardım almalısınız.

F14 Arıza Kodu :

Cihazın kalorifer devresine göndermekte olduğu suyun sıcaklığının 95 C den fazla olduğunu belirten hata kodudur. Sorun bu şekilde devam ederse problem yaşayabilirsiniz. Demirdöküm kombi servisini arayarak bilgi ve yardım almalısınız.

F15 Arıza Kodu :

Gaz mekanizması sorunu yaşandığını bildiren hata kodudur. Bu durumda üç yollu vana step motor arızalı diyebiliriz. Sorunun çözümlenmesi için vinto kombi servisini arayınız.

F16 Arıza Kodu :

Kombi kapalı olduğu halde, alevin hala devam ettiği durumlarda cihaz bu uyarı kodunu vermektedir. İyonizasyonda veya gaz armatüründe sorun var diyebiliriz. Demirdöküm kombi servisini cihazın hem kontrolü hem de sorunun çözümlenmesi için çağırmalısınız.

F17 Arıza Kodu :

Daireye ulaşan voltajın düşük olduğunu belirten uyarı kodudur. Cihazın bu durumda çalıştırılmaması gerekmektedir. Çünkü parçaları zarar görebilir. Bunun için önerimiz regülatör cihazı kullanmanızdır. Regülatör cihazı sonrası voltajlar dengelenir ve kombiniz voltaj değişikliği sebebiyle zarar görmez.

F18 Arıza Kodu :

Vinto kombi ekranında bu arıza kodu görünürse ekran kartında sorun var demektir. Cihaza müdahele etmemelisiniz. Çünkü bu durumda ekran kartının tamiri yada değişimi gerekmektedir. Demirdöküm vinto kombi servisini aramalı ve yardım almalısınız.

F19 Arıza Kodu :

Kombinin sensörü sıcak su isteğinde yalnız sensör boru ile irtibat halinde değil. Bu durumda sensörün arızalı olduğunu yada kablolarında kopma meydana geldiğini söyleyebiliriz. Tüketici olarak cihaza müdahele etmemeli vinto kombi servisinden yardım almalısınız.

F20 Arıza Kodu :

F20 hata kodu vinto kombinin ekran kartı ile uyumlu olmadığını belirtmektedir. Ekran kartı değişimi önceden yapıldıysa ayarları yapılmamış veya cihaz bu nedenle uyarı kodunu veriyor olabilir. Sorun kendiliğinden yaşandı ayrıca cihazın ekran kartı ile işlem yapılmadıysa değişimi ya da tamiri gerekebilir. Teknik açıdan destek veya yardım için demirdöküm vinto kombi servisini aramalısınız. (0282 263 22 96)

F21 Arıza Kodu : Demirdöküm Vinto Kombi Arıza Kodları ve Çözüm 0282 263 22 96

Kombinizin kalorifer devresi su basıncının gereğinden az olduğunu belirten uyarı kodudur. Bu durumda tüketici olarak yapmanız gereken işlem, kombinizin su basıncını dolum vanası yardımıyla 1,5 bar seviyesine kadar yükselmektir. İşlem sonrasında sorun hala devam ederse kombinize reset atınız.

F22 Arıza Kodu :

Demirdöküm vinto kombi ekranında bu uyarı kodu belirdi ise bu kombinizin kalorifer devresi su basıncının olması gereken değerden fazla olduğunu belirtir. Yani kombi bar seviyesini kontrol ederseniz 2,7 bar’ın üzerinde olduğunu göreceksiniz. Bu durumda peteğin yan tarafında bulunan hava alma müşirinden su tahliye ederek su basıncını 1,5 bar seviyesine kadar düşürünüz. İşlem sonrası kombiniz yeniden çalışmaya başlayacaktır.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TIKLA ARA