Demirdöküm Themafast Kombi Arıza Kodları ve Çözüm 0282 263 22 96

Demirdöküm Themafast Kombi Arıza Kodları ve Çözüm 0282 263 22 96

Demirdöküm Themafast Kombi Arıza Kodları ve Çözüm 0282 263 22 96

Themafast Kombi Kodları

F01/F04 Arıza Kodu :

Demirdöküm Themafast Kombi Arıza Kodları ve Çözüm 0282 263 22 96. Themefast kombide görünen F01/F04 arıza kodlarının açıklaması, cihazın ateşleme yapmaması, yani kombiye gaz gelmemesidir. Bu durumda vanaların kontrolünü yapmalı, vanaları açık konuma getirmelisiniz. Vanaları açık hale getirdikten sonra kombiyi resetleyin. Hala aynı uyarı kodu varsa, gaz valfinde, iyonizasyonda, elektrotlarda ya da ana kartta sorun olabilir. Themafast kombi servisini aramalısınız.

F02 Arıza Kodu :

Hava başarısızlığı sebebiyle prosestatın arıza yaptığını belirten hata kodudur. Bu durumda parça değişimi gerekeceği için, sizin demirdöküm themafast servisi ile görüşmeniz gerekmektedir. Prosestat değişimi sonrasında cihaz çalışmaya devam edecektir.

F03 Arıza Kodu :

Kombinin hava prosestatının arıza yaptığını belirten hata kodudur.Bu durumda cihaz hava akışı sağlamıyor diyebiliriz. Sorunun çözümlenmesi için themafast  kombi servisini aramalısınız.

F05 Arıza Kodu :

Themefast kombide aşırı ısınma olduğunu bildiren uyarı kodudur. Bu durumda limit termostat sensöründe sorun var ve değişimi gerekiyor diyebiliriz. Bu konuda yardım için demirdöküm kombi servisini aramalısınız.

F06 Arıza Kodu :

Themefast kombide kalorifer devresi sensöründe sorun olduğunu bildiren hata kodudur. Bu durumda sensör değişimi gerekebilir. Themafast kombi servisini aramalı, yardım istemelisiniz.

F08 Arıza Kodu :

Kombide tesisat gidiş suyu sensöründe sorun olduğunda ekranda bu uyarı kodu görünmektedir. Bu durumda sensör değişimi gerekebilir. Yalnız bu uyarı kodunda, hangi sensörün değişmesi gerektiği konusunda tespit edilmeden bilgiler verilemez. Bu arızanın tespit edilmesi veya müdahale edilmesi açısından demirdöküm kombi servisiyle görüşmenizde fayda vardır.

F09 Arıza Kodu :

Kombide kalorifer devresi su basıncını ölçme görevinde olan sensörün arızalı olduğunu belirten hata kodudur. Bu parçanın değişimi için themafast kombi servisini aramalısınız.

F11 Arıza Kodu :

Themefast kombide ana kartta arıza yaşandığını gösteren hata kodudur. Bu durumda ana kartın tamiri ya da değişimi gerekmektedir. Bu nedenle demirdöküm kombi servisinden yardım almalısınız.

F12 Arıza Kodu :

Themefast kombide F12 hata uyarısı belirdi ise, bu durumda ekran kartında ya da kumanda panelinde sorun yaşanıyor demektir. Bu durumda themafast kombi servisini aramalı ve yardım istemelisiniz.

F13 Arıza Kodu :

Themefast kombinin elektronik kartında sorun olduğu anlamına gelen bu hata kodunda, kart tamiri veya kart değişim işlemi gerekebilir. Bu durum için servis desteği almalısınız.

F14 Arıza Kodu :

Themefast kombide sensör arızası yaşandığını belirten bu uyarı kodunda hangi sensörün değişmesi gerektiğini servis gelip tespit etmelidir. Bunun için demirdöküm themafast kombi servisine
(0282) 263 22 96 numaralı telefondan ulaşmanız gerekmektedir.

F15 Arıza Kodu :

Kombinin üç yollu vana adını verdiğimiz parçasının step motorunda sorun olduğu anlamına gelen bu uyarı kodunda, cihaz verim sağlamaz.

F16 Arıza Kodu :

Themefast kombide bu uyarı kodu belirdi ise, gaz valfinde sorun var demektir. Bu durumda cihaz ateşleme yapmaz.  Cihazın ateşleme yapmaması sebebiyle de hem peteklerinize sıcaklık gitmez, hem de sıcak su alamazsınız. Bu durumda demirdöküm themafast servisini arayarak yardım istemelisiniz.

F17 Arıza Kodu :

Themefast kombide voltaj düşüklüğü yaşanıyor demektir. Bu durumda öncelikle bir elektrikçi çağırmanız gerekmektedir. Elektriksel bir problem söz konusu değilse, regülatör kullanmanız gerekmektedir. Bu konuda bilgi ve yardım için demirdöküm kombi servisini arayabilirsiniz.

F18 Arıza Kodu :

Cihazın ekran kartında sorun olduğunu anlayabileceğimiz hata kodudur. Bu durumda ekran kartının tamiri ya da değişimi gerekmektedir. Konuyla alakalı yardımları demirdöküm kombi servisinden almalısınız.

F19 Arıza Kodu :

Sensör sıcak su isteğini karşılıyor fakat  boru üzerindeki irtibatı geçerli değil. Bu durumda sensör arızalı diyebiliriz. Cihaza müdahale etmemeli ve themafast kombi servisini aramalısınız.

F20 Arıza Kodu :

Themefast kombinin ekran kartı ile kombinin uyum sağlamadığını belirten uyarı kodudur. Cihaza önceden müdahale edilip ekran kartı değiştirilmiş ise ayarları yapılmamış olabilir. Cihaza müdahale edilmedi ise ekran kartı arızalı diyebiliriz. Bu durumda demirdöküm kombi servisini arayarak yardım talebinde bulunmalısınız.

F21 Arıza Kodu :

Themefast kombi bu uyarı kodunu veriyor ise, cihazın kalorifer devresi su basıncı olması gereken değerin altında demektir. Yani basınç 0.3 bar seviyesinin altındadır. Bu durumda kombiye altında bulunan doldurma musluğunu açarak 1,5 bar seviyesine kadar su basmanız gerekmektedir. Basınç değeri 1,5 barı gösterdiğinde musluğu kapatın ve cihaza reset atınız. Kombiniz çalışmaya devam edecektir.

F22 Arıza Kodu :

Kombinizin kalorifer devresi su basıncı olması gereken değerin üstünde olduğunda daha doğrusu 2,7 bar seviyesinin üstünde olduğunda themafast kombi bu hata kodunu verir. Yapmanız gereken işlem peteklerinizin yan tarafında bulunan hava alma müşirinden su tahliye ederek su basıncını 1,5 bar seviyesine kadar düşürünüz. Kombiniz çalışmaya devam edecektir.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TIKLA ARA